Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pohjapiirros

Kuvataiteen 2P-kurssin yhtenä työnä oli suunnitella ja piirtää pohjapiirros omasta unelmatalosta. Tiesin heti että talo olisi omakotitalo, tosin ensiksi harkitsin kaksikerroksista mutta lopulta päädyin suureen yksikerroksiseen malliin. Kuvittelin että talon rakennusmateriaali olisi perinteinen puu ja se sijaitsisi järven rannalla kaupungin lähettyvillä, mutta omassa rauhassa. Halusin ehdottomasti monta makuuhuonetta joista yhtä voisi käyttää vaikkapa vierashuoneena tai toimistona. Päämakuuhuoneessa on oma tilava vaatehuone, se lähes jokaisen naisen unelma. Keittiöstä ja olohuoneesta yritin tehdä yhtenäisen tilan joka olisi avara ja valoisa. Talossa on myös kaksi vessaa joista toinen on suuren kodinhoitohuoneen yhteydessä kylpärin lähellä, ja molemmat sijaitsevat talon eri päissä. Kodinhoitohuoneessa on runsaasti säilytystilaa ja kylpyhuoneessa on kaksi suihkua, poreallas ja tietysti tilava sauna. Talo sopii siis kodiksi isommallekin perheelle.

Sain kaikki haluamani huoneet ja tilat lähes suunnitelman mukaisesti mukaan pohjapiirrustukseen ja alusta asti minulla oli päässäni pieni visio, missä mikäkin huone sijaitsisi. Alkaessani piirtämään taloa ruutupaperilta millimetripaperille jouduin kuitenkin tekemään pieniä muutoksia, eivätkä kaikki mitat osuneetkaan aivan kohdalleen. Lopputulos ei siis ollut niin hyvä.
Voisin kuitenkin kuvitella asuvani suunnittelemassani talossa, tosin se vaatisi pieniä muutoksia ja parannuksia, mutta jotain tuon suuntaista haluaisin sen olevan. Vaikkei piirroksestani aivan unelmakotiani tullutkaan, on siinä niitä elementejä joita unelmatalossani haluaisin olevan: kuvitteellinen sijainti, olohuoneen ja keittiön valoisuus, isot ja tilavat huoneet, materiaalit, säilytystila ja avaruus.

Alessa Lahnalampi 2A
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti