Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

NaamioOtin tähän työhöni entisajan afrikkalaisesta taiteesta ja inspiroiduin maanläheisestä teemasta. Silmät tein tavallisesta poikkeaviksi, mutta nenästä yritin saada mahdollisimman todenmukaisen, eikä siitä kovin huono tullutkaan. ;) Reunustin naamarin lehdillä ja eräänlaisilla köynnöksillä ikäänkuin 'sitoen' kasvot. Suuta en päättänyt tehdä, jotta naamiosta tulisi tarinamainen tai jotta katsoja saisi käyttää mielikuvitustaan naamion tarinasta. Halusin otsaan vielä jonkinlaisen 'sinetin' lisätäkseni edelleen naamion tarinaan yksityiskohtia. Päädyin yksinkertaiseen, neljästä kolmiosta ja yhdestä neliöstä muodostuvaan kuvioon, jonka kaiversin silmien yläpuolelle.
Väritin naamion kuulaan valkeaksi, jotta satumainen ja mielikuvituksellinen teema jatkuisi. Lehdet maalasin kullankeltaisella, etteivät ne olisi olleet liian tavalliset muihin yksityiskohtiin verrattuna.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen eikä ole kaukana luonnoksesta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti