Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Eläimen muoto käyttöesineessä




Tässä tehtävässä tutustuttiin myytteihin työn aiheen valinnassa ja eläimen valinta ja esineen muoto piti liittyä jonkinlaiseen myyttiin.
Selailin Kalevalaa, ja löysin myytin Hiiden hirvestä, jota kukaan ei saanut kiinni ja jota Joukahainen (muistaakseni) yritti tavoitella saadakseen Aino-neidon itselleen. Hiiden hirvi oli minusta aika mielenkiintoinen ja kiva aihe työhöni.
Hirven pää ei ollut kovin vaikea tehdä, tosin sen sisälle työstämisen ajaksi laitettu purkki jouduttiin repimään väkisin ulos ja astia jouduttiin halkaisemaan.. Muuten pää onnistui ongelmitta. Mutta. Sarvet olivatkin sitten hankalampi juttu, sillä märkä savi ei tahtonut pysyä kiinni 'päässä'. Sarven hakaset lähtivät irti milloin lystäsivät, mutta ehjänä koko komeus saatiin kuivumaan.
Polttamista aloittaessa Heli-ope tosin vahingossa 'irroitti' toisen sarven, mutta ainakin ratkaisi ongelman, että miten kulho mahtuisi polttouuniin.. ^^
Värityksestä tuli mielestäni hyvin onnistunut, sillä muuten hirvi-purkki-tuikkualusta-työni ei ollut mielestäni kovin kummoinen. Väri on joka kohdasta hiukan erilainen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja omalla tavallaan upean.
Tämä työ vaati kyllä hikeä, kyyneleitä ja maltin menettämistä, mutta lopputulos ei ollutkaan hullumpi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti