Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Minimalistinen merenrantataloSuunnittelin modernin, minimalistisen, kaksikerroksisen talon tai kesäasunnon, joka sijaitsisi rannan tuntumassa. Talo sopisi täydellisesti niin nuorelle kuin vanhemmallekin pariskunnalle, joka haluaa raikkaan, merellisen ja valoisan asunnon, jossa olisi sisäpihalla myös oma uima-allas ja joka myös öisin näkyisi valaistuksineen talon sisälle sen suurista ikkunoista.

Talon alakerrassa on keittiö, jossa on saareke ja sen yhteydessä ns. baaritiski jakkaroineen sekä olohuone, jotka ovat yhteistä avointa tilaa, toinen toisessa päässä rakennusta. Olohuoneen päädystä on ovi pesutilohin, joiden pyöreästä ikkunasta on näkymä merelle. Lasiseinästä on pariovet sisäpihalle.

Yläkerrassa on yksi iso makuuhuone, jossa on koko seinän mittainen ikkuna pariovineen. Muu yläkerta on parveketta ja laajaa aurinkoterassia. Alakerrasta nousisi luonnollisesti portaat makuuhuoneeseen, vaikka unohdin ne kokonaan pohjapiirustuksesta ja pienoismallista. Yläkerran terassille pääsisi kuitenkin myös ulkoportaita pitkin.

Mielestäni talomalli on selkeä ja toteutettavissa oikeastikin. Suunnitellessa minulla oli selvä kuva, millainen talosta tulisi. Tärkeitä kriteerejä olivat merinäkymien hyödyntäminen, valoisuus, tilavuus ja viihtyvyys näiden edellä mainittujen ansiosta. Itse pienoismallin rakentamisessa ei ollut muuta hankalaa kuin ehkä terassikaiteiden näpertäminen.

Diana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti