Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Graffittia tekemässä

Toholammin ainoan alikulun seinät tarvitsivat päivitystä Suomi100- vuoden kunniaksi. Projektiin haettiin rahoitusta Pirityisiltä ja saatiinkin. Pirityiset maksoivat graffitityöpajna vetäjän Jenna Nuoralan palkkion ja osan materiaalikuluista. Toukokuinen sää asetti omat rajoitteensa. Kunnan toimesta pinta puhdistettiin ja pohjamaalattiin Saku- sokkelimaalilla vaaleansiniseksi (T1195). Posket eli reunakolmiot jäivät aikapulan ja kylmän kelin vuoksi jälkikäteismaalattavaksi. Projektin maalauspäiviksi oli sovittu pe 19. ja la 20. 5. Ensimmäinen päivä ei ollut otollinen, ilmeisesti routa oli alkanut sulaa ja pohjamaalattu pinta kostea. Aluksi hyvältä näyttänyt kuvioitu pinta alkoi valua jonkin ajan kuluttua. Seuraavana päivänä korjailtiinkin valumia kuivuneessa pinnassa ja homma eteni pienentyneen porukan kanssa joutuisasti. Seuraavalla viikolla kokoonnuttiin vielä iltapäiväksi ja saatiin kuvat viimeistellyiksi. 

Teemana kuvissa oli vuorovaikutteisuus, netistä oli katseltu seinämaalausten kuvia ja idea kuvista, joita itse voisi täydentää tuntui tähän aikaan sopivalta ja uudelta idealta. Kahdeksasluokkalaiset piirtelivät omia versioitaan mittakaavapiirrokseen, joista sitten kasattiin yhteen sopiva kokonaisuus. Apuna piirrosten siirtämisessä olivat jo muuten käytöstä hylätyt piirtoheittimet. Maalit olivat vesiliukoisia ja mukana sekä spraymaaleja että Panu -seinämaaleja. Pyöreällä suuttimella varustetut Mastonin maalit eivät toimineet, mutta vaihtosuuttimilla varustetut  netistä tilatut Water Based Spraymaalit toimivat ihan hyvin. Suojavarusteina oppilailla oli maalaushaalarit, käsineet ja maskit. 


Idea! ja Hui - mua pelottaa

Puhaltelemaan saippukuplia!

Et kai jäänyt maalipurkin alle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti