Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lapsuuden kartta

Työssä on kuvattuna lapsuuden tärkeimmät asiat: uimalaituri, hiekkalaatikko, leikkimökki, kotipihan pihlaja ja tummun kissa. Kuvaaminen onnistui melko hyvin -
erityisen tyytyväinen olen kissaan ja eniten alkuperäistä muistuttaa leikkimökki.



Kuvatekstit täydentävät kuvia ja kertovat katsojalle olennaisimman asian. Valokuvien kera olisi mielestäni ollut tärkeämpää kertoa jokin tarina liittyen kuvaan, mutta piirrettyjen kuvien kanssa pitkä kuvateksti ei ollut tarpeellinen. Jos työ olisi koostunut pelkästä tekstistä, olisi sen luonne ollut kokonaan erilainen ja katsojalla olisi jäänyt enemmän tilaa tulkinnalle.

Työtä oli ihan mukavaa tehdä - tosin tärkeimmät asiat oli aluksi haastavaa keksiä ja välillä piirtäminen ei ottanut onnistuakseen. Lopputulos ei ollut niin karttamainen kuin olisi ehkä pitänyt. Toisaalta, koska tärkeimmät asiat eivät olleet pelkästään omasta pihapiiristä, piirrokset olisi ehkä ollut vaikeampi sijoittaa konkreettisemmalle kartalle, joten toteutus oli selkeämpi simppelimmässä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti