Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

maanantai 23. toukokuuta 2016

Pohjapiirros ja pienoismalli

Tehtävä aloitettiin piirtämällä pohjapiirros. Piti valita jokin mittakaava, joka tässä työssä on 1:50. Tavoitteena oli tehdä pieni ja kätevästi sisutettu yksiö. Tavoitteenani oli saada kaikki tarvittava mahdutettua mahdollisimman pieneen tilaan. Pohjapiirroksen teko oli ehkä hieman haastavaa, sillä siitä ei liiemmin ole aiempaa kokemusta.

Rakennus sopisi esimerkiksi johonkin pihapiiriin osaksi paritaloa. Voisin kuvitella rakennuksen olevan myös esimerkiksi jokin modernimman puoleinen mökki.



Tämän jälkeen tehtiin pienoismalli, joka tehtiin valkoisesta paksusta pahvista. Tämä pienoismalli on tehty pohjapiirroksen mukaisesti sen mittasuhteilla. Pienoismallin takoitus on selventää ja konkretisoida pohjapiirrosta.  Pienoismalliin ei kuitenkaan tehty esim. väliseiniä, vaan keskityttiin lähinnä rakennuksen ulkopuoleen.

Rakennuksen hyviä puolia ovat sen pieni koko ja käytännöllisesti suunniteltu sisutus. Ylipäätään koko asunnon perimmäinen tavoite oli ennen kaikkea käytännöllisyys.

Pohjapiirroksen teko oli työläämpää kuin itse pienoismallin teko, koska pohjapiirroksessa mittasuhteessa pysyminen vaati paljon tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Pohjapiirroksen ja pienoismallin yhteensovittaminen oli kuitenkin melko helppoa, sillä ne voitiin sovittaa yhteen samassa mittakaavassa.


- Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti