Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

torstai 28. huhtikuuta 2016

Bonkei

Japanin kielestä käännetty sana bonkei tarkoittaa tarjotinmaisemaa (engl. tray landscape). Bonkei voidaan suomentaa minimaisemaksi, sillä se on kolmiulotteinen kuvaus maisemasta pienoiskoossa, jossa mittasuhteet ja materiaalit pyritään pitämään mahdollisimman oikeina ja todellisuutta jäljittelevinä. Erikoismuotona esim. leikkivämpi trash bonkei eli törmäysbonkei sekä suiseki, jossa esille laitetaan pelkästään erityisen kaunis kivi. Hyvänä lähdekirjana tehtävään toimi Mika Myllynevan kirja BONKEI rakenna oma pienoismaisema.

Yhdeksännen valinnaisen kuvataiteen oppilaat tekivät välityönään yhdellä kaksoistunnilla bonkein, osa ryhmissä, osa yksinään. Materiaaleina oli hiekkaa, sammalta, oppilaiden itse valitsemia kiviä, vettä, sahajauhoa ja yhdellä pidemmälle kehiteltynä vesiputouksena, jossa kuumaliima toimi vetenä. Töistä piti ottaa järjestelmäkameralla valokuvat siitä kulmasta, josta työtä omasta mielestä pitäisi katsoa. Jotkut käyttivät makro-objektiivia kuvan ottamisessa.









Lokit karikolla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti