Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Unelmatalon pohjapiirros


 
Kuvataiteen 2P-kurssin ensimmäinen työ oli oman unelmatalon pohjapiirroksen piirtäminen. Ensimmäinen vaihe oli suunnittelu, jossa tuli päättää millainen on talon perusrakenne, esimerkiksi kerrostaloasunto tai omakotitalo useammalla kerroksella.
Lähdin luonnostelemaan talon alakertaa ruutupaperille ja sen valmistuttua tein yläkerran samoilla mitoilla. Lähtökohtanani oli iso omakotitalo kuvitteellisesti rajattomalla budjetilla ja mittasuhteista tulikin sen mukaiset. Huoneiden muotouduttua seuraava vaihe oli pohjapiirroksen piirtäminen millimetripaperille suhteessa 1:100. Unelmataloni on suunniteltu rakennettavaksi betonielementeistä, jotka näkyvät läpi talon. Runsaan betonipinnan lisäksi on käytetty paljon lasia ja ikkunapinnat ovatkin laajoja ja ne tuovat paljon luonnonvaloa taloon joka puolelta.
Talo koostuu kahdesta kerroksesta, joiden huonekorkeus on normaalia korkeampi - 3 metriä. Pohjapiirrokseen on merkitty kiinteät säilytyskaapistot, joita löytyy lähes jokaisesta huoneesta.
Talo sijaitsee maalla, omassa rauhassa, mutta harrastuspaikkojen yms. läheisyydessä. Sen vuoksi kahden auton katoksen yhteyteen on sijoitettu tilava varasto, jossa kaikki tarvittava on samassa paikassa.
Talon sisällä on erikseen huone harrastuksille/kotiteatterille ja sen vieressä on tarpeellinen työhuone. Ne ovat keskeisellä paikalla olohuoneen vieressä. Olohuoneen valtavat ikkunat kattavat lähes koko seinän ja avautuvat etelään päin. Halusin tilavan eteisaulan ja sen viereen suuren ja avaran keittiön. Lisäksi alakerrassa on kodinhoitohuone, suihkutila, sauna ja wc. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, wc ja varasto. Lisäksi löytyy parveke ja avointa tilaa, sillä olohuone on auki ylös asti ja sen rajaavat lasikaiteet.
Unelmieni talo on suunniteltu toteuttamaan aktiivisen perheen tarpeet ja sen materiaalit olisivat arvokkaita ja sekä aikaa että katseita kestäviä.
 
Tea Tuomainen 2A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti