Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Sadun Kuvitus: Prinsessa Ruusunen

Prinsessa Ruusunen -sadusta valitsin kuvitettavaksi kohtauksen, jossa Ruusunen kulkee tornin portaita pitkin. Kuvassa Ruusunen tutkii tornia ihmetellen ja kulkien samalla lähemmäs hetkeä, jolloin tulee pistäneeksi sormensa värttinään. Tarinan "pahiksella" on siis hyvä syy näyttää itsevarmalta.

Alotin työni luonnostelemalla ja miettimällä sommittelua. Lisäksi opettelin uudelleen piirtämään ruusuja netistä löytyneen kuvan avulla.

Kuvan sommitteluun liittyykin paljon symboliikkaa. Päähenkilönä Ruusunen on sijoitettu lähelle kuvan keskikohtaa. Ruusut ja Pahan Tietäjättären hiukset ympäröivät Ruususta: jo portaita kavutessaan Ruusunen on loitsun alaisena. Toisaalta Ruusunen kantaa kynttilää: tarinassakin lukija tietää, ettei Ruusunen kuole vaan vaipuu uneen.

Työ on toteutettu musteella ja akvarellikynillä. Muste tuo työhön terävyyttä, eikä jää niin utuiseksi ja epämääräiseksi kuin siitä olisi tullut pelkästään akvarellikynillä toteutettuna. Itse pidin musteen kanssa työskentelystä, vaikka aluksi kyseinen tekniikka tuntui epävarmalta. (Pelkäsin, että onnistuisin vain sotkemaan.)

Inspiraation työhöni sain kahdesta kuvasta: toinen on yksi tunnilla katsotuista satukuvista, jossa oli kuvattuna sama kohtaus, sekä kuva vanhan linnan tornin portaista. Viimeiseksi mainitusta kuvasta sain idean toteuttaa portaikon sellaisena kuin siitä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti